Christelijke website's voor vluchtelingen

Er zijn diverse website's beschikbaar, met de film over het leven van Jezus, christelijke films en de boodschap van het Evangelie in audio om te beluisteren. Gave Veste heeft een pagina speciaal voor vluchtelingen met links naar heel wat website's in diverse talen. Klik hierop.

De website www.mijntaal.net is speciaal voor vluchteling beschikbaar, in de talen: Arabisch, Koerdisch-Sorani, Farsi, Dari, Somalisch, Roemeens, Turks, Marokaans (Tarafit), Engels en Nederlands.

Bijbelstudie materialen in diverse talen

Farsi video ‘Fundament van het christelijk geloof’
Deze is op twee DVD’s te koop bij Gave Veste. De video bestaat uit 10 lessen van elk een half uur, elke DVD bevat 5 lessen. Geheel in Farsi en met een samenvatting in het Nederlands of Engels. Dus uw Iraanse of Afghaanse kennis kijkt een heldere les over een christelijk onderwerp, en jij leest mee waar het over gaat, om daarna erover door te praten. De Iraanse bijbelleraar weet natuurlijk precies hoe de Iraniër of Afghaan denkt en stipt al pratend veel onderwerpen aan waar moslims mee zitten. Dat is de kracht van eigen materiaal voor asielzoekers. U kunt de samenvatting downloaden in het Nederlands (klik hierop) of in het Engels (klik hierop). Contacteer Gave Veste om de twee DVD’s te bestellen.

‘The message of ‘The Taurat, Zaboer and Indjiel’
Speciaal voor moslims, handzame cursus bestaande uit goed opgebouwde Bijbelteksten, in het Arabisch, Dari, Farsi, Engels, Frans en Nederlands. O.a. verkrijgbaar bij Evangelie en Moslims. Klik hierop voor meer informatie.

De Mens die leven inhoud geeft’ van Agapè
Dankzij fragmentjes uit de ‘Jezus’film kan deze studie in allerlei talen ‘geïllustreerd’ worden. De interactieve vragen moeten soms goed uitgelegd worden. Klik hierop voor meer informatie.

De Alpha-cursus
De boekjes zijn inmiddels in vele talen vertaalt en kan daarom gelijktijdig in meerdere talen gebruikt worden. Het maaltijd element past erg goed in een andere cultuur. Klik hierop voor een lijst van materialen die in verschillende talen beschikbaar zijn. Ze zijn te bestellen bij de IZB-Ark in Nederland: klantenservice@izb-ark.be of 0031-33-46 13 225 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur).

Taalspecifieke video’s
Steeds meer goede video’s zijn beschikbaar in allerlei talen. Goed te gebruiken als illustraties bij thema studies. Zie www.eas-lectuur.nl

The International School of Ministry
158 bijbelstudies op VCD in alle talen. Voor degenen met een echt grote visie. Bijna een gehele bijbelschool voor christen asielzoekers die meer willen. Zie www.isom.org  Klik voor een overzicht hierop. Of informeer bij stichting Gave in Nederland (klik hierop).

Bijbels en christelijke lectuur in diverse talen
In heel veel talen zijn Bijbels en (bijbelstudie)lectuur beschikbaar. Daarvoor kunt u heel goed terecht bij:

Magazine met getuigenissen: Goed Nieuwskrant
De Goed Nieuwskrant is een magazine voor vluchtelingen met getuigenissen in tien talen. Tien asielzoekers vertellen in hun taal hoe zij Jezus Christus hebben leren kennen. Ze zijn ook in het Nederlands te lezen. Helaas is de magazine uitverkocht. U kunt ze wel online bekijken en downloaden. Klik hierop.

Emmausweg
Klik hierop om de pdf te downloaden.

Biblestudy links
Klik hierop om de pdf te downloaden.

   
Copyright © 2018 Gave Veste. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is Free Software vrijgegeven onder de GNU General Public License.