Diakonale hulp

Als asielzoekers een afspraak bij de advocaat, rechter, dokter, het zieken- of gemeentehuis hebben, kan hulp en ondersteuning nodig zijn: bijvoorbeeld een routebeschrijving geven als ze de weg niet weten, vervoer regelen, (dit is uitzonderlijk want asielzoekers hebben vaak een Buzzy Pazz om gratis met de bus te reizen) of een tolk voorzien. Mocht u in uw naaste omgeving geen tolk kunnen vinden, dan kunt u ons contacteren. Gave Veste legt een lijst aan van christenen die kunnen tolken. Hopelijk kunnen we u helpen.

Mogelijk heeft de asielzoekers tijdelijk geen onderdak en overweegt uw gemeente om hier iets aan te doen. In dat geval kunt u het beste Gave Veste contacteren. Wij kunnen uw gemeente adviseren, op welke wijze en/of onder welke voorwaarden dit het beste kan gebeuren. Tijdelijke huisvesting geven is per asielzoeker verschillend. Raadzaam is om elk geval apart te bekijken.
In het algemeen raden we gemeentes af om uitgeprocedeerden, illegalen en mensen die in een langdurige uitzichtloze regularisatieprocedure zitten, te huisvesten. We willen voorkomen dat asielzoekers valse hoop krijgen dat ze hier zouden kunnen blijven. We adviseren dan om vrijwillige terugkeer naar het land van herkomst met hen serieus te bespreken. Er zijn allerlei organisaties die mensen bij staan om deze terugkeer op een goede wijze te laten verlopen. Klik hier voor meer informatie over vrijwillige terugkeer.

   
Copyright © 2018 Gave Veste. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is Free Software vrijgegeven onder de GNU General Public License.